preskoči na sadržaj
Vijesti

UPOZNAJMO DRUGE KULTURE KROZ ETWINNING ISKUSTVO

Kao i svake i ove školske godine Aktiv predmetne nastave naše škole provodi školski projekt.

Forma je to projekta  za koji na početku školske godine voditelj Aktiva, Saša Grnović u suradnji s pedagoginjom Mateom Sodar, učiteljima predmetne nastave predlaže temu i zajedno prema osobnim ambicijama, mogućnostima integracije u predmet koji pojedini nastavnik predaje te napose interesima učenika, planiramo aktivnosti.

Ove godine provodit ćemo školski projekt UPOZNAJMO DRUGE KULTURE. Glavni cilj projekta je: upoznati učenike s drugim kulturama i različitostima. Potaknuti učenike na toleranciju i prihvaćanje različitosti. MPT: zdr B.1.2.C Prepoznaje i uvažava različitosti.


Sukladno dogovoru, učiteljice Hrvatskoga jezika, Engleskoga jezika, Informatike i Geografije, aktivnosti će za ovaj projekt provoditi kroz Etwinning platformu. Nakon postavljanja projekta na spomenutu platformu, uspostavili smo kontakte i dogovorili suradnju s partnerima iz Turske i Rumunjske.

Prvi mrežni sastanak na kojem smo se upoznali mi iz OŠ Koprivnički Ivanec (učiteljice hrvatskog Renata i engleskog jezika Branka, informatike i RN Adela i geografije Indira), s kolegama iz Turske (Kamilom i Burse), te kolegicom iz Rumunjske (Mihaelom), održan je u srijedu 23. listopada.  

Tijekom sjednice dogovorili smo prvu aktivnost i rok njezina izvršenja: učenici će uz vodstvo učitelja kroz power point prezentaciju, kratke video uratke ili fotografije predstaviti svoju zemlju i školu iz koje dolaze. Svaki predstavnik partnera će materijale postaviti na Twinspace projekta, a zadatak je potrebno izvršiti do, 6.11.2019. u 12:00 sati po hrvatskom vremenu.  U međuvremenu ćemo komunicirati preko chata.

Naša je škola prvi put organizator ovakvog oblika međunarodne suradnje. Partneri čije smo predstavnike upoznali tijekom sjednice su izuzetno susretljivi, suradnički raspoloženi i ne sumnjamo u nastavak dobre suradnje i pozitivne ishode po završetku našeg prvog, malog koraka prema, možda u nekoj budućnosti, velikoj aktivnosti kroz projekte u sklopu Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

                                                                               tekst:      Renata Glavica

                                                                                  fotografije: Adela StilinPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Renata Glavica   datum: 23. 10. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


ŠKOLSKA KUHINJA

Dokumenti škole

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju