preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Projekt Mi smo dio Zemlje...

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja, kako bi se jačala svijest ljudi prema očuvanju prirodnog okoliša.

Svrha obilježavanja ovog dana je da se upozori na opasnost koja prijeti životu na Zemlji uslijed naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih supstanci u atmosferu, a to je naglo utjecalo i na globalno zatopljenje i klimatske promjene.

Povezivanjem sadržaja hrvatskog jezika, tjelesne i zdravstvene kulture, prirode i društva, vjeronauka, stranih jezika i sata razrednika obilježit će se Dan planeta
Zemlje, ponoviti životni uvjeti i načini zaštite okoliša, te razvijati ekološka svijest.

Projektnim aktivnostima realizirat će se i sadržaji Međupredmetnih tema:

odr A.2.1. Razlikuje pozitivne i negativne utjecaje čovjeka na prirodu i okoliš
odr C.2.3. Prepoznaje važnost očuvanje okoliša za opću dobrobit.

 

U projektu su sudjelovale učiteljice razredne nastave Melany Ferčec, Sanja Figač, Andreja Hat i Selma Varović, te učitelji i učiteljice predmetne nastave Renata Glavica (HJ), Branka Stančin Levanček (EJ), Jasmin Kadrić (HJ/EJ) i Marija Šokec (VJ), uz pomoć ostalih učitelja te podršku ravnateljice Kristine Furkes. Učiteljice Renata Glavica i Mirela Ademović (OŠ Rifat Burdžović Trso, Srbija) suosnivačice su projekta, a u projektu je sudjelovalo 37 učitelja koji su motivirali svojih 90 učenika za realizaciju raznovrsnih aktivnosti.

 

26.5. održali smo završni sastanak projekta Mi smo dio Zemlje i ona je dio nas, koji smo provodili tijekom travnja i svibnja s partnerima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Na sastanku smo iznijeli svoje impresije, dali ideje za neke buduće suradnje u sljedećoj školskoj godini i u ime koordinatora, Osnovne škole Koprivnički Ivanec, partnerima sam zahvalila na konstruktivnoj i uistinu prekrasnoj suradnji u projektu.

 

 

TražilicaKalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


ŠKOLSKA KUHINJA

Dokumenti škole

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju