2020-09-29 19:49:27

CRAFT (CReateAFairyTale)

Nakon uspješno realiziranog prvog međunarodnog projekta na našoj školi, eTwinning projekta - Let's meet other cultures, kao jedina škola u Koprivničko-križevačkoj županiji sa statusom eTwinning škole, i u školskoj godini 2020./2021. nastavljamo svoju online pustolovinu na eTwinning platformi. 

Ove ćemo školske godine provoditi projekt naziva CRAFT (CReateAFairyTale), u partnerstvu sa školama iz Španjolske, Turske, Italije i Portugala. 

Projekt proizlazi iz ideje da priče imaju nešto čarobno, ali i snagu: djeca koja ih slušaju lete s fantazijom u vilinskim svjetovima, uranjaju u avanture s imaginarnim likovima i sanjare.
Priče su također važni obrazovni alati. Na putu rasta svako dijete treba steći moralno obrazovanje, znati koja su ponašanja ispravna, a koja ne.
Kroz ovaj projekt učenici će uz mentoriranje svojih učitelja:
- istraživati književnu baštinu svoje države, - poglavito LEGENDE
- razvijat će čitalačke vještine,
- vještine pisanja,
- vještine komunikacije na stranim jezicima,
- vještine kreativnog stvaralačkog izražavanja i
-  vještine upotrebe IKT alata.

Provodit ćemo ga od listopada ove do početka lipnja 2021. godine, a učitelji i učenici će raditi na sljedećim aktivnostima: početni sastanak, upoznavanje partnera (učitelja) i dogovor o planu aktivnosti, istraživanje lokalnih legendi s učenicima, odabir jedne, te izrada, predstavljanja legende iz svoje države (kroz pričanje, glumu, video, crtež...). Materijal se stavlja na Twinspace kako bi ga pogledali partneri, kreiranje i biranje LOGOTIPA projekta, nakon predstavljanja legende, zajednički se odabiru likovi, mjesto radnje, vrijeme radnje i sadržaji iz svih legendi prema kojima svaki partner izmišlja svoju novu vlastitu priču (bajku), svaka zemlja obrađuje IZABRANU priču na svoj način (kazališna predstava, crtić, video, slikovnica, strip...).

Budući da smo se kao partneri baš skladno "našli" iako tek u virtualnoj stvarnosti, početni smo sastanak i plan konkretnih aktivnosti realizirali 29.9. putem alata Zoom. 

Predstavnici naše škole u ovom će projektu biti učitelji: Jasmin Kadrić, Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica kao koordinatori dok su za doprinose u kojima se pronalaze dobrodošli i svi drugi učitelji.

U narednom periodu slijedi nam motiviranje i uključivanje učenika te rad na prvim planiranim aktivnostima. 

eTwinning platforma i njezine aktvnosti  dio su Erasmus+ programa koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

                                                                          Renata Glavica, učiteljica HJ

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec