2021-02-02 14:19:35

Osjećamo da su ljudi dobri - Žuta vrpca, eTwinning projekt

Učenici osmog razreda naše škole, projektnim su se zadacima tijekom tjedna od 25. do 29. siječnja, uključili u projekt Žuta vrpca, kao partneri osnivaču projekta OŠ Vladimir Nazor iz Rovinja i mnogim drugim školama diljem Lijepe naše, kako bi dal svoj doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

27.1. se obilježava međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Dan kada je crvena armija 27.1.1945.g. oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj, ujedinjeni narodi su 2005. G. prOglaSili danom sjećanja na  Sve žrtve holokausta.

Taj se dan obilježava nizom edukativnih, mirovnih,kulturnih i političkih aktivnosti kojima se odaje počast žrtvama holokausta tijekom drugog svjetskoga rata. 

 

Kao temu za Sat razrednika, osmaši su cijeli tjedan radili i pripremali projektne zadatke, individualnim, istraživačkim radom, a istražene su informacije prezentirali na Satu razrednika 2.2. te podijelili na Twinspaceu projekta "Žuta vrpca".

Teška, sumorna tema koju u osnovnoj školi najčešće proučavamo i poučavamo kroz prizmu tek nekoliko književnih likova i djela, kod učenika je pobudila interes te su iznjedrili uistinu kvalitetne i sadržajno bogate uradke. 

Projektni zadatci bili su sljedeći: https://www.thinglink.com/scene/1410942265655820289

 

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec