2021-02-16 12:07:18

Dan sigurnijeg Interneta

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta!

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na Internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ Interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ Interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg Interneta 09. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec ove su godine Dan sigurnijeg Interneta obilježili na različite načine. Raznim aktivnostima opisali su za što služi Internet, koje opasnosti postoje. Njima to i nije nešto novo jer svaki sat informatike je posvećen ovoj temi. Učenici su posjetili stranice koje su sigurne za upotrebu, putovali su svijetom putem Google Earth, upoznali najpoznatije svjetske građevine, otišli u ZOO i sl. Posjetili su virtualni svijet Interland gdje su širili dobrotu Internetom. Igrali su igre i kvizove vezane za sigurna i nesigurna ponašanja na Internetu, gledali poučne video lekcije i čitali stripove. A što je bilo najbolje - dobili su diplomu Internet genijalca!

Osmi su razredi istraživali kakve posljedice ostavljaju društvene mreže, koji su izazovi na društvenim mrežama prouzročili skandale i koje su to velike internetske prijevare.

https://sway.office.com/dThmSgOXIzvdfAHL?ref=Link

 

Iva Hrženjak i Mateja Peter, učiteljice informatike

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec