2021-03-19 18:34:08

"U tebi sam vijek svoj proživio, Drevni i lijepi jeziče, Hrvata" (V. Nazor)

Identitet svakoga naroda obilježen je i određen i materinskim jezikom, kojega nam svima valja na osobit način njegovati, čuvati i štititi.

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka. Prilika je to da napose u našim školama zažive aktivnosti, osobito važne za očuvanje i njegovanje jezične kulture, proširivanje postojećih učeničkih znanja, stjecanje novih iskustava i novih spoznaja o jeziku, njegovoj vrijednosti i značaju.

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, ove smo godine na osobit način mnoštvom raznovrsnih aktivnosti, timskim radom obilježili Mjesec hrvatskoga jezika.

U aktivnostima su sudjelovali učenici i Matične i Područne škole, oni koji su tek sjeli u školske klupe kao i oni koji će uskoro te osnovnoškolske klupe zamijeniti srednjoškolskim.

Našlo se tu aktivnosti kroz koje su se učenici kreativno izražavali, učili pisati i čitati glagoljicu, proučavali hrvatske bajke, učili o rječnicima, pisali litrarne uradke, a osobito nas je veselila mrežna suradnja s Institutom za jezikoslovlje, koji su nam omogućili dva nastavna sata za učenike osmoga razreda s temama Kako nastaje rječnik? I Hrvatska osobna imena i prezimena.

Učenicima su sve aktivnosti bile zanimljive,  i uživali su u njihovom provođenju.

Više o aktivnostima možete vidjeti na poveznici:  Mjesec HJ

 

                                                                                   Renata Glavica, učiteljica HJ


Osnovna škola Koprivnički Ivanec