2021-05-09 22:18:26

Posjet kinu Velebit i Galeriji Koprivnica

Učenici nižih razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica i knjižničara prošli su tjedan odradili nastavu izvan svoji učionica, i to u Koprivnici. Bilo je to prvi puta nakon skoro dvije godine da su učenici u sklopu nastave imali neku kulturno umjetničku aktivnost izvan škole

Budući da su epidemiološke mjere još uvijek na snazi, morali smo se posebno potruditi kako bi uspjeli sve organizirati pa su tako učenici iz Kunovca išli u grad jedan dan, a učenici iz Koprivničkog Ivanca drugi dan.

Učenici su nakon okupljanja na središnjem gradskom trgu u Koprivnici i kraćem razgledavanju kulturnih znamenitosti posjetili kino Velebit gdje su pogledali animirani film Kućni ljubimci na tajnom zadatku. Nakon toga smo se uputili Galeriju Koprivnica, gdje smo uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje razgledali izložbu Čarlijev svijet igračaka. Izložba je to drvenih igračaka čiji je autor Drago Turina, poznati hrvatski scenograf koji je rodom iz Podravine, točnije iz Virja. On je gotovo cijeli svoj život izrađivao igračke, a nama je bilo najdraže što smo se na kraju razgledavanja izložbe mogli na kratko poigrati s  igračkama.

Nakon izložbe igračaka, još smo posjetili Galeriju Mije Kovačića gdje smo pogledali njegove slike te se upoznali sa djelima ovog poznatog slikara naive.

Na samom kraju našeg druženja učenici su slobodno vrijeme iskoristili za druženje uz sladoled, grickalice i sok. Više fotografija našeg druženja možete pronaći u foto-galeriji.

Ovim putem želimo zahvaliti svima na realizaciji izvanučioničke nastave, a posebno roditeljima koji su učenike doveli u grad, te kinu Velebit i Galeriji Koprivnica na razumijevanju prilikom organizacije. 

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec