2021-09-15 10:07:57

Zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine

U radosnom i duhovnom ozračju početak nove školske i vjeronaučne godine obilježen je slavljem sv. Mise i Zazivom Duha Svetoga 12. rujna u nazočnosti učenika, roditelja, ravnateljice, učitelja i vjernika u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Koprivničkom Ivancu i crkvi sv. Barbare u Kunovcu.

Naši srednjoškolci i osnovnoškolci sudjelovali su na svetoj Misi kroz nedjeljna čitanja i molitvu vjernika. U molitvi smo zazvali darove Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost da nas prate kroz nadolazeću školsku godinu.  Vlč. Nikola nas je u vrlo poučnoj propovijedi podsjetio kako je Isus propovijedao, poučavao Ljubav. Bio je pravi učitelj koji je  pomagao mnogima, bio sve nekima, pa i u trenucima kada je nosio križ. Zapitao je: što je križ našim učenicima? Ali i  dao odgovor – učenje, naglasivši da se ne treba bojati učenja, jer  nam otvara razna vrata u budućnosti. 

Podsjetio nas je sve da učitelji ne poučavaju samo u znanju nego i odgajaju učenike kako voljeti prijatelja u klupi, kako pomagati drugima… Sve nas je pozvao a posebno naše najmlađe da uvijek imaju osmijeh na licu, radost u srcu, da šire ljubav oko sebe.

            Za kraj ćemo se svi složiti s  vlč. Nikolom koji je rekao: „radost djeteta, radost je i nas odraslih“ .

Marija Šokec, vjeroučiteljica

 

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec