2019-03-06 16:28:55

Međužupanijsko natjecanje iz Vjeronauka

Međužupanijsko natjecanje iz Vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada za osnovne škole održana je 4. ožujka 2019. god. u OŠ Trnovec Bartoloveči s temom „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu.“

Sudjelovalo je osam najboljih ekipa Varaždinske biskupije s područja tri županije: Međimurske, Varaždinske i Koprivničko - križevačke.

Susret je započeo intoniranjem himne poslije čega je slijedila molitva koju je pripremila vjeroučiteljica Ljiljana Mišak s učenicima. Tople riječi dobrodošlice uputila je i ravnateljica gđa. Radmila Sačić.

Natjecanje je otvorio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji je u svome obraćanju prisutnima naglasio da su sveci i blaženici bili obični ljudi poput nas. Igrali se, išli u školu, ali su za života činili „važna i dobra djela“, te da se naučeno treba primjeniti u vlastitom životu.

Samo natjecanje iz Vjeronauka sastojalo se od tri dijela: pismenog ispita, tombole i „milijunaka“.

Poslije tombole objavljeni su privremeni rezultati svih ekipa, a učenice naše škole u sastavu: Laura Mesar 6. r., Jana Salajec 6. r., Helena Lesar 7a r. i Lara Nemec 8.r. zauzele su odlično 4. mjesto.

Na „milijunak“ ide prvih pet ekipa poslije tombole. Poslije milijunaka redoslijed ekipa se nije mijenjao. Svim članovima ekipa uručeni su prigodni pokloni i priznanja za sudjelovanje.

Našim učenicama čestitke na uloženom trudu i radu te odličnom uspjehu budući da su na početku natjecanja bile 34 ekipe iz cijele biskupije.

                                                                                Marija Šokec, vjeroučiteljica


Osnovna škola Koprivnički Ivanec