2019-03-22 11:01:43

Sedmaši u Zagrebu

U srijedu, 13. ožujka, učenici 7.a i 7.b razreda naše škole u sklopu Programa interdisciplinarne terenske nastave posjetili su Edukacijski centar Hrvatskog crvenog križa u Zagrebu.

Prvi dio posjeta sastojao se od razgledavanja izložbenog prostora uz stručno vodstvo i interaktivne sadržaje, dok smo u drugom dijelu sudjelovali u radionici pod nazivom Informirani, pripremljeni, zajedno, a čija je svrha priprema za izvanredne situacije poput potresa, poplava i drugih nepredviđenih katastrofa. Učenici su radom u skupini vježbali međusobnu suradnju, brzo donošenje odluka, te naučili koje su najvažnije stvari za preživljavanje u kriznim situacijama.

Nakon uspješno odrađenih radionica, slobodno vrijeme smo iskoristili za šetnju gradom i okrjepu uz ručak i pokoji sladoled. Slučajni susret s korejskim turistima nas je posebno razveselio, a uz puno gestikuliranja preskočili smo jezičnu barijeru te susret obilježili zajedničkim fotografiranjem.

Ocjena terenske nastave: Korisno? Učenici su proširili svoja znanja iz predmeta povijest, geografije te međupredmetnih tema zdravstvenog i građanskog odgoja. Zabavno? Vrijeme smo proveli uz ugodno zajedničko druženje, te puno pjesme i smijeha. Preporučamo i slijedećoj generaciji sedmih razreda.

 

Razrednice Branka Stančin-Levanček i Indira Patljak


Osnovna škola Koprivnički Ivanec