2019-05-04 16:34:42

Etno posjet za Etnokvizaše

U petak, 3.5.2019. učenice naše škole Katarina Poldrugač i Barbara Koren u pratnji su učiteljica Đurđice PRlok i Renate GLavica, sudjelovale u etno posjetu za sudionike Etnografskog kajkavskog kviza kojega organizira Osnovna škola Franje Viktora Šignjera iz Virja. 

Ovim edukativnim posjetom učenice su se upoznale s mnogim zanimljivostima tijekom obilaska Muzeja prehrane Podravke, Galerija Mijo Kovačić i Koprivnica te posjetom i razgledom etno imanja Sunčano selo u Jagnjedovcu nedaleko Koprivnice. 

Etnokvizaši, njih 12 u pratnji su svojih mentora kroz ovaj nagradni posjet za dosadašnje plasmane, zapravo imali i uvodnu edukaciju u novu temu za Etnografski kajkavski kviz koji slijedi u studenom ove godine. 

Upoznali su mnoge zanimljivosti o nastanku i počecima proizvodnje u Podravki, našoj najvećoj prehrambenoj industriji, razgledali zanimljive primjerke naivne umjetnosti, te kroz zabavno i edukativno razgledavanje etno imanja SUnčano selo naučili što je sve potrebno za pripremanje raznih vrsta hrane, kako se hrana nekada i čime spravljala, čuvala i koji su nazivi posebni za pojedine kuhinjske predmete. 

Nakon edukativnog izlaganja dr. Hećimovića, sudionici ovoga posjeta okrijepili su se uz slasne slane i slatke delicije koje je za njih pripremioPodravkin gastro tim.

                                                 tekst i fotografije: Renata Glavica, učiteljica HJ


Osnovna škola Koprivnički Ivanec