2019-05-07 10:53:34

Književni susret u srednjovjekovnom viteškom kostimu

Koprivko je superheroj - lokalni, crtani, iz Koprivnice.  Branimir Dolenec autor je slikovnica o zanimljivim doživljajima tog popularnog dječaka imena Koprivko, a ilustrirao je i edukativne slikovnice o pčelama i vrapčićima autorice Dubravke Volenec.

Književnik i umjetnik Branimir Dolenec 3. svibnja 2019. održao je  književne susrete za učenike od prvog do četvrtog razreda u matičnoj i područnoj školi.

Posebno je pažnju privukao obukavši srednjovjekovni viteški kostim. Učenici su slušali uzbudljivu priču o Koprivku i predviđali što će se dogoditi,  iznoseći svoja iskustva o doživljajima sličnima Koprivkovim. S obzirom na njihov smijeh i nestrpljivo odgovaranje na pitanja koja je autor postavljao kroz priču, stekao se dojam da djeca obožavaju Koprivka i avanture kroz koje je prošao.

Autor priča kako Koprivko nije sam, u pustolovinama ga prati Dunja, u putovanju kroz vrijeme susreće Pepa pračovjeka, Luku i Lauru iz Zagreba, diva Gorazda iz Istre, Macmalića s Cresa, bjeloglavog supa.... Upoznaje i tri sestre, djevojčice koje zaista danas žive na Grobniku – Vitu, Laru i Leu.

Na kraju susreta učenici su imali prilike vidjeti kako nastaju lijepe ilustracije Koprivka i Dunje, koje je Branimir Dolenec nacrtao na ploči.

Martina Lakuš, učiteljica

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec