2019-05-14 22:55:07

Specijalno priznanje našoj“ Vuzmenoj košarici“

U utorak, 30.travnja u prostorima županijske uprave održan je svečani prijem za sudionike desete po redu „Vuzmene košarice“. Sudionike projekta primili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Ove godine u projektu je sudjelovalo 18 skupina vrtićaraca i osnovnoškolaca,a projekt je imao i humanitarni karakter.Prodajom pisanica i drugih prigodnih ukrasa koje su djeca izradila prikupilo se 6.300 kuna.Novac je doniran Udruzi osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice.

Župan je čestitao svim sudionicima te naglasio kako je „Vuzmena košarica“pravi putokaz u očuvanju tradicijskog bogatstva našeg kraja i zahvalio svima koji na ovaj način čuvaju vrijednost naše bogate kulturne baštine i prenose to na mlade naraštaje.

Predsjednica Povjerenstva za odabir najljepših košarica Marija Mesarić iz Muzeja grada Koprivnice posebno je istaknula važnost oslikavanja pisanica tradicijskim tehnikama čime se od zaborava čuva naše nematerijalno kulturno dobro te prenosi tradicija na mlade naraštaje.

Upravo je iz ovih razloga naša „Vuzmena košarica“dobila Specijalno priznanje.Ponosni smo i sretni zbog dobivenog priznanja,a još ponosniji na našu bogatu kulturnu baštinu koju na ovaj način čuvamo od zaborava.

                                                                                           Đurđica Prlok,učiteljica

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec