2019-06-11 08:18:01

Osmaši u Čakovcu i Accredo centru

Dana 4. lipnja u jutarnjim satima krenuli smo na našu zadnju izvanučioničku nastavu u osnovnoj školi u pratnji razrednice Marije Šokec i učitelja matematike Saše Grnovića.  

Put nas je odveo u grad Čakovec gdje smo se  prvo u Muzeju Međimurja upoznali s bogatom povijesnom prošlošću poznatih hrvatskih obitelji Zrinski i Frankopan. Poslije predavanja predstavnika Muzeja razgledali smo kulturno - povijesni i etnografski odjel. U etnografskom dijelu upoznali smo se sa starim običajima i načinom života u Međimurju za koji se može reći da je bio vrlo bogat.

Prošetali smo centrom grada, vidjeli njegovu ljepotu te posjetili franjevačku crkvu ukrašenu bogatim baroknim stilom.

Na kraju smo otišli i u Accredo centar u Zasadbregu gdje su nas, osim što su nas lijepo dočekali, animatori centra upoznali s programom koji nas čeka te podijelili u tri tima. Natjecali smo se u penjanju na stijeni, ljudskom  stolnom  nogometu, streličarstu, airsoft duelu, F1 racingu te igri križić-kružić... Bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo jer smo svi željeli postići što bolji rezultat, pobjediti.

Na satu razrednika izrazili smo svoje dojmove:

Niki i Kseniji najbolji je bio timski rad, Borni se svidjela ljubaznost vodičice, penjanje na stijenu te hrana. Lari, Mihaeli K., Moniki, Dejanu, Barbari i Dorotei sve je bilo odlično i zanimljivo. Kids paintballom bili su oduševljeni Antonio i Petar, a igrom križić-kružić Mihaela S. i Mateo. David je rekao da su mu se svidjele fotelje iz 17. st. jer je imao priliku sjesti u njih zajedno s Bornom te vođenje igara od strane animatorice. Vožnji F1 racingu svoj glas dao je Ivan, a ljudskom nogometu Dominik.

Na kraju možemo reći da nam je bilo super i da ćemo ovaj izlet dugo pamtiti.

 

                                   Učenice 8. r.: Monika Munko, Mihaela Kovač i Lara Nemec


Osnovna škola Koprivnički Ivanec