2019-06-14 14:19:24

5. ROĐENDAN NAŠE ŠKOLE

Dana 11.06.2019. godine smo proslavili 5. rođendan Škole koja je krenula s radom kao samostalna ustanova 01.09.2014. godine.

Bila je to prilika da zahvalimo svim roditeljima, mještanima,  Koprivničko-križevačkoj županiji te Općini Koprivnički Ivanec na podršci koju nam pružaju svih ovih godina.

Mnogo smo radili, a kako je rekla ravnateljica, školstvo se na našem području njeguje neprekidno već 194 godine.

Naime, 1825. godina je ključna godina osnivanja školstva na području općine Koprivnički Ivanec što je izuzetno dragocjen podatak jer govori koliko su školovanje i obuka mladih ljudi bili važni u razvoju cijele zajednice. Tada je to bila Opća pučka škola u Ivancu.

Polovicom rujna 1929. godine u Kunovcu je bila uređena školska soba kako bi se moglo započeti s nastavom. Dakle, bilo je to prije točno 90 godina, nastava ni u Kunovcu nije od tada prekinuta.

Ravnateljica Kristina Furkes zahvalila je  svom stručnom školskom timu od pedesetak djelatnika koji svakodnevno daju sebe u stvaranju vrijednosti čija se cijena ne može izmjeriti, a to su upravo ova djeca s kojom svi rastemo, a zahvalila je i svima onima koji podržavaju naš svakodnevni rad.

Obilježavanje Dana škole smo započeli s predavanjem savjetnice za roditeljstvo, učiteljice Anite Vadas.

"Odgoj bez vike" je moguć ako dovoljno poznajemo jedni druge.

Djeca su sa svojim učiteljima pripremila prekrasan program.

Prigodnim poklonima su nagrađeni i učenici koji su postigli zavidne rezultate na likovno-literarnim natječajima te natjecanjima u znanju. Zavalu su primili i njihovi mentori.

Najbolja učenica Škole i ove je godine Jana Salajec, učenica 6. razreda.

Prvaši su primljeni u podmladak Crvenog križa.

Dio atmosfere skriva se u fotografijama koje slijede.

 

 

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec