2019-09-30 22:22:26

Lepi ti je Zagreb grad...

U ostvarivanju cilja učenja 4. razredi naše škole posjetili su Zagreb. Vidjeli su uži centar grada, od Uspinjače do Katedrale, preko Kamenitih vrata i Crkve svetog Marka. Zaustavio nas je i Hlapić u Hrvatskom školskom muzeju. O dojmovima izvještavaju vas učenici.

Dana 27.9.2019. moj razred i ja išli smo na izvanučioničku nastavu u glavni grad Republike Hrvatske – Zagreb. Tamo smo posjetili Zračnu luku Franjo Tuđman koja je ime dobila po prvom hrvatskom predsjedniku. Tamo sam vidjela velike avione u kojima bih se htjela jednog dana voziti. U Zagrebu smo još posjetili Katedralu, Gornji grad, Markov trg, Hrvatski školski muzej i Trg bana Josipa Jelačića. Bilo nam je baš lijepo i zabavno!

Melani Dovečer, 4.r. PŠ Kopr. Ivanec

 

Dana 27. rujna 2019. u petak, moj razred i ja krenuli smo na jedno zanimljivo putovanje u Zagreb. Vozeći se prema pravcu Zagreba zaustavili smo se u Križevcima i malo odmorili. Nakon odmora krenuli smo put Zračne luke Franjo Tuđman. Stigavši tamo razgledavali smo Zračnu luku u pratnji stručnog osoblja. Tamo smo vidjeli nekoliko aviona, a najzanimljivije nam je bilo gledati avione kako polijeću. Nakon Zračne luke posjetili smo Hrvatski školski muzej koji smo razgledali također uz stručno vodstvo. U muzeju je bilo mnogo starih stvari koje su se nekada koristile u školama. Tamo smo naučili šivati ručni rad Hlapićeve čizmice uz pomoć učiteljica. Nakon 13:00 krenuli smo na ručak u McDonalds. Za jelo je bio happy meal: hamburger, pomfrit, sok i igračka. Poslije ručka odlučili smo se na vožnju Uspinjačom. Onda je uslijedilo razgledavanje Zagreba, starih dijelova grada, Katedrale, Kamenitih vrata, Trg bana Josipa Jelačića i drugih mjesta. Došlo je vrijeme da krenemo kući i uputili smo se za Kopr. Ivanec. Vratili smo se u večernjim satima, malo umorni, ali jako veseli i pod dojmom. Bilo je ovo jedno zanimljivo putovanje i nadam se da će opet doći neko drugo.

Leon Sabolić, 4.r. PŠ Kopr. Ivanec

Objavila: Karmela Pajan, učiteljica 4. r.


Osnovna škola Koprivnički Ivanec