2019-11-06 17:08:43

Srebrni Etnografski kajkavski kviz

U srijedu 6.11., učenice naše škole Katarina Poldrugač i Barbara Koren, predstavljale su školu na Etnografskom kajkavskom kvizu, održanom u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju. 

Etnografski kajkavski kviz je zanimljivo natjecanje u poznavanju kajkavštine, zavičajnih običaja i etnografskoga blaga našega kraja. Svake godine organizacijski odbor odabere jednu temu za koju se onda natjecatelji pripremaju i to u znanju, vještinama, poznavanju običaja, rječnika i kazivanja dijalektne poezije. 

Ove godine tema je bila Hrana i higijena kuhinje. Naš tim, učenice Barbara i Katarina pokazale su veliko znanje, puno vještina, a i Povjerenstvo kao i sve nas prisutne upoznale s dijelom naših običaja vezanih uz hranu, te prezentirale Zbornjak - u Općini Koprivnički Ivanec poseban kruh, o čijem je značenju za našu lokalnu zajednicu, učenicama zapis pripremio sumještanin g. Ivan Blažic.

Lijepo ukrašen Zbornjak ispekla nam je baka Ružica Sitar, te smo i na taj način ovim doprinosima na djelu, pokazali, kako mi živimo Školu za život. 

Naš je tim osvojio drugo mjesto, no za nas učiteljice koje smo ih pripremale, kao  i za našu Školu, djevojčice su apsolutne pobjednice. 

Ovo lijepo i zanimljivo iskustvo ponovit ćemo i nagodinu. 

                                                      učiteljice: Renata Glavica i Đurđica Prlok


Osnovna škola Koprivnički Ivanec