2019-11-18 10:31:11

Bili smo u Zagrebu

Dana 15. studenoga učenici 5. i 6. razreda u pratnji svojih razrednika Marije Šokec i Igora Sedlanić te pomoćnice u nastavi Helene krenuli su u posjet gradu Zagrebu. 

Na ovom prekrasnom putovanju prva postaja bila je memorijalni centar Dražena Petrovića gdje smo se  uz stručnu pratnju upoznali sa životom i karijerom najpoznatijeg hrvatskog  košarkaša Dražena Petrovića. U Muzeju smo vidjeli osobne stvari iz Draženova života, medalje, pehare i priznanja koja dolaze kao nagrada za veliki trud i rad iz svih dijelova svijeta. Poslije kratkog filma o njegovoj karijeri obaratila nam se i Draženova majka koja je učenike potaknula da slijede svoje snove u onome što im ide najbolje u životu i da se trud i rad isplati. Iz Muzeja smo otišli s poklonima: s dvije košarkaške lopte te dva stripa o Draženovom životu za Školu, a svaki je učenik dobio Draženov poster.

Nakon poučnog boravka u Muzeju, otišli smo u kazalište Žar ptica gdje smo pogledali predstavu „Zvižduk s Bukovca“. U iščekivanju predstave bilo je prilike i isprobati razne sprave na dječjem igralištu.  Poslije kazališta otišli smo na ručak u učenicima najdraži restoran – McDonald's.

Energiju koju smo dobili u restoranu potrošili smo u šetenji gradom. U Katedrali smo se pomolili na grobu bl. Alozija Stepinca, prošli kroz najpoznatiji zagrebački plac – Dolac, uspeli se preko Kamentih vrata do Trga sv. Marka, kule Lotrščak te se vratili na Trg bana Josipa Jelačića na kojem smo imali kratko slobodno vrijeme.  Sretno i dobro raspoloženi vratili smo se svojim domovima.

 

 

Marija Šokec, razrednica 5.r.


Osnovna škola Koprivnički Ivanec