2019-12-16 14:36:11

Radost adventa

Radost adventa započeli smo paljenjem prve adventske svijeće s malim Kunovečkim vatrogascima, a nastavili na blagdan svete Barbare, 4. prosinca, sudjelovanjem na sv. Misi u Kunovcu. 

U ovome događaju sudjelovali su  učenici osmih  razreda u pratnji učiteljica Branke Stančin – Levanček, Renate Glavice i Marije Šokec. Ujedno smo primili i mladomisnički blagoslov Darija Levanića.

Na drugu nedjelju adventa naše učenike je razveselio sv. Nikola koji je ostavio slatke poklone u crkvi u Kunovcu te Koprivničkom Ivancu. Za vrijeme svete Mise predstavljeni su naši ovogodišnji  prvopričesnici i krizmanici.

Posebna radost doživjela se u školi na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, kada su učenici 5. razreda s razrednicom Marijom Šokec ugostili učiteljicu Selmu Varović koja je vodila Božićnu radionicu. Učenici su  rado sudjelovali u izradi anđela koji će krasiti obiteljski bor. Radost Adventa taj dan na poseban način živjeli su i učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama Ljubicom Gaži, Adelom Stilin, Andreom Hat te Melany Ferčec koje su s učenicima imale radionice na temu sv. Nikole i adventskog vjenčića.

Kako je potrebno i lijepo misliti na druge podsjetili su nas učenici drugog, petog i sedmog razreda koji nas oduševljavaju razrednim projektom „20 dana dobrote“ u koji nas sve radosno uključuju.

U sklopu tog projekta radosno druženje i posjet sv. Nikole imali su učenici 2. i 7. razreda sa svojim razrednicama Adelom Stilin i Renatom Glavica. Učiteljica Adela rekla je:  „Mali i veliki prijatelji su se družili, pjevali i pričali priče. O detaljima ove lijepe suradnje dva razreda možete više vidjeti na linku“.   

https://www.thinglink.com/scene/1260613245866082307

Na blagdan sv. Lucije sijali smo pšenicu koja je jedan od najljepših blagdanskih ukrasa, a simbolizira plodnu nadolazeću godinu kao i novi život.

Još nas očekuju brojne aktivnosti u ovom Adventu, a mi im se s iščekivanjem radujemo!

Marija Šokec, vjeroučiteljica

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec