2020-02-16 20:47:41

Međuopćinski LiDraNo

Međuopćinska razina Smotre dječjeg Literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva, LiDraNo, održana je 13.2. u Koprivnici u organizaciji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. 

Našu su školu predstavljale učenice Petra Štefanec, kazivanjem poezije, te Leona Samoborec i Tea Salajec literarnim uratcima. Njihove su mentorice bile učiteljice Ljubica Gaži, Melany Ferčec i Renata Glavica.

Među nemalobrojnom konkurencijom priliku za nastavak  natjecanja na županijskoj razini, osvojila je Leona Samoborec svojim literarnim uratkom Danas ne mogu u školu jer…

Uz čestitke Leoni i njezinoj mentorici učiteljici Melany, želimo i puno uspjeha i što bolji plasman na sljedećoj razini Smotre, a zašto to Leona ne može baš danas u školu, pročitajte u nastavku:

                             Danas ne mogu u školu jer....

                Dragi prijatelji, danas ću vam ispričati priču o tome kako sam odlučila zeznuti svoje roditelje. To sam napravila zato što sam zaboravila učiti za test. Poslušajte kako se sve to dogodilo.

                Jednog jutra kad sam se probudila uhvatila me panika. Sjetila sam se da pišemo provjeru iz matematike, a ja gradivo nisam ni pogledala. „Što ću sad?“ pitala sam se. Brzo mi je sinula ideja. „Mama, mama! Boli me glava, u trbuhu mi se mućka kao u perilici rublja, trbuh me boli!“. Mama me poslala u kupaonicu. Zatvorila sam vrata. Brzo sam izvadila boju za hranu koju sam imala u džepu. „U redu. Krenimo.“ rekla sam sama sebi. Izmiješala sam žutu, zelenu i narančastu boju, stavila u ljigavac i u tom trenutku začula kucanje na vratima. „Je li ti bolje? Mogu li ući?“ pitala je mama. „Još mi je loše. Nemoj ulaziti.“ otpremila sam mamu i rekla da dođe za par minuta kako bih mogla završiti svoj plan. Pripremljenu boju bacila sam u WC školjku.  Izašla sam iz kupaonice i rekla mami da moram leći u krevet. Pravila sam se da spavam . Nekoliko trenutaka  kasnije mama mi je pokucala na vrata sobe. „Tata i ja moramo na kratko u grad. Ti ostani spavati.“ Iskočila sam iz kreveta i veselo rekla: „Čekaj malo, u grad? Idem i ja.“ E, tu sam se otkrila. Mama se samo nasmiješila i rekla mi da se spremim za školu.

                Shvatila sam da mi ovo nije bila baš mudra zamisao. Što bi tek bilo da me mama slučajno odlučila odvesti doktoru. Ja sam svoju lekciju naučila. Stvarno vrijedi stara poslovica „U laži su kratke noge“.


Osnovna škola Koprivnički Ivanec