2020-03-13 15:15:02

UPUTE O NASTAVI NA DALJINU

Na temelju upute Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine nema nastave u hrvatskim školama i kreće se s izvođenjem nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

U Yammer sustavu je formirana virtualna zbornica u kojoj su svi učitelji naše škole.

PREDMETNA NASTAVA:

Za predmetnu nastavu su razrednici u sustavu Yammer formirali virtualne razrede u kojima su svi učenici pojedinog razreda i njihovi predmetni učitelji.

Virtualnom razredu se pristupa s AAI identitetom prema uputama CARNET-a i MZO-a koje se nalaze na sljedećim stranicama: https://www.carnet.hr/usluga/udaljenoucenje/ i https://skolazazivot.hr/e-ucenje/.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8,00 h do 14,00 h.

Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u virtualnom razredu.

U ponedjeljak 16.03.2020. naša će škola objaviti na svojoj mrežnoj stranici popis linkova na pojedine virtualne razrede kako bi svi nastavnici i učenici znali gdje trebaju pristupiti.

RAZREDNA NASTAVA:

Za razrednu nastavu će se isporuka obrazovnih sadržaja organizirati u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu i to prema kurikulumima i nastavnim predmetima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom "Škola na Trećem":

1. razred- u terminu od 8,00 h do 10,00 h

2. razred- u terminu od 10,00 do 12,30 h

3. razred- u terminu od 13,00 h do 16,00 h

4. razred- u terminu od 16,00 h do 19,00 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 bit će u ponedjeljak 16.03.2020. godine.

Isto tako, učiteljice razredne nastave će formirati virtualne grupe i na taj način će roditelji biti povezani sa školom i uputama o realizaciji nastave na daljinu.

Sve obavijesti o novonastaloj situaciji paralelno će se objavljivati na stranicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje i naše Škole.

Koprivničko-križevačka županija je otkazala prijevoz učenika zbog neodržavanja nastave u školama.

Molim Vas za strpljenje i razumijevanje, svima nam je ovo nova situacija, najvažnije je da ozbiljno i odgovorno pristupimo svemu ovome kako bismo izbjegli širenje virusa među populacijom.

ravnateljica:

Kristina Furkes, dipl.uč.

 


Osnovna škola Koprivnički Ivanec