2020-04-27 18:57:57

#sknjigomnisiizoliran - Noć knjige uz Patuljka čituljka

Iako se činilo kako omiljena manifestacija „Noć knjige“, kojoj su devetu godinu zaredom bili vjerni mnogi knjigoljupci, neće zaživjeti u novim, znatno izmijenjenim uvjetima, nije bilo sve baš tako.

Netko se ipak dosjetio da nam knjiga  u ovom trenutku, kada svi trebamo ostati između svoja četiri zida i čekati, može postati ponovno najbolji prijatelj, učitelj, razbibriga.  U našoj je školi tako druge godine zaredom održana Noć knjige, u četvrtak 23.4.

Zaljubljenici u knjigu učenici predmetne nastave naše škole u ovoj su manifestaciji uživali - virtualno!
Učenici petoga razreda pod vodstvom razredice Marije Šokec i učenici šestoga razreda po vodstvom učitelja Hrvatskoga jezika Jasmina Kadrića na prijedlog su školskog knjižničara pročitali odabrani ulomak iz popularnog dječjeg fantastičnog romana "Harry Potter i kamen mudraca", koji je bio i jedan od predložaka za ovogodišnje natjecanje "Čitanjem do zvijezda." 

Nakon čitanja ulomka izradili su vlastiti čarobni štapić prema uputama koje su dobili, uz obećanje da će ga koristiti isključivo za dobro!

Kako su napravili svoje čarobne štapiće vidjet ćete na slikama koje slijede..

 

Sedmaši i osmaši su se pak družili na live sastanku u pidžamama, preko aplikacije Zoom i čitali, stvarali i raspravljali na temu romana „Hobit“, ispreplićući kreativnost i znanja na engleskom i hrvatskom jeziku, za što su im aktivnosti osmislile, a i na samom virtualnom sastanku s njima raspravljale učiteljice Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica. Učenici su pomoću interaktivnog materijala čitali ulomak iz Hobita, slušali taj isti ulomak na engleskom jeziku, istraživali i izrađivali bilješke o zanimljivostima iz života J.R.R. Tolkiena, te pomoću ulomka pisali kreativne uratke po metodi popularne blakout poetry metode.

Za sam kraj druženja, učenici su prezentirali straničnike u obliku raznovrsnih životinja, što im je također bila jedna od zadanih aktivnosti.

Dva sata virtualno-stvarnog druženja su proletjela, a učenici i učitelji i na taj su način pokazali kako Knjiga možda nije hrana, ali je poslastica.

              tekst i fotografije: Jasmin Kadrić i Renata Glavica, učitelji HJ


Osnovna škola Koprivnički Ivanec