2020-05-01 15:07:22

OBAVIJEST RODITELJIMA

Poštovani roditelji,

30. travnja Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove  u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

Isti dan ministrica Blaženka Divjak održala je virtualni sastanak s ravnateljima osnovnih škola RH kao i njihovim Osnivačima. U ministričinom izvješću predstavljene su gore spomenute Upute, ali i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave koje potpisuje samo Ministarstvo. Sada nam još samo predstoji sastanak s našim Osnivačem koji je zakazan za 05. svibnja kao i webinar HZJZ koji će detaljno objasniti sve Upute koje su objavili.

I dalje se primarno potiče ostanak djece kod kuće, a i jasno su istaknute proceduralne pojedinosti u slučajevima kada bi djeca eventualno morala od 11.05. biti u školi. U razred, odnosno u grupu koja se formira 11.05., ne može naknadno doći ni jedno dijete.

Još uvijek traju mjere za sprječavanje i suzbijanje virusa, opasnost od zaraze nije prošla.

Lijepo Vas molim da pročitate Upute HZJZ te Preporuke MZO. Dokumenti su na sljedećim linkovima:

HZJZ Upute.pdf

MZO Preporuke.pdf

 

Sljedeći tjedan ćemo provesti potpisivanje Izjava roditelja.

Bit ćete o svemu obaviješteni na vrijeme.

S poštovanjem,

ravnateljica Kristina Furkes


Osnovna škola Koprivnički Ivanec