preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Naziv projekta:  Želim znati kako imati

Prijavitelj/nositelj projekta:  Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice

Donator: Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Partneri u projektu:

Partner1: Koprivničko-križevačka županija

Partner 2: Osnovna škola Koprivnički Ivanec

Partner 3: Općina Koprivnički Ivanec

Vrijeme provedbe: 1.10.2018. -25.8.2019.

Odobren: na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Iznos: 110.000,00 kuna

GLAVNI CILJ: edukacija djece osnovnoškolskog uzrasta o aktivnom građanstvu, mijenjanje svijesti, tolerancija za različitost, promicanje socijalne uključenosti, razvijanje svijesti o odgovornom gospodarenju društvenim i prirodnim resursima, razvijanje kritičke medijske pismenosti.

SPECIFIČNI CILJ: proširivanje znanja i sposobnosti učenika osnovnoškolskog uzrasta o različitosti i sposobnosti prihvaćanja različitosti,stvaranje uvjete za društvo jednakih mogućnosti za sve, pravo na život u zajednici s pravima i obavezama,poticanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom, razvijanje vještina i kompetencija u području tehnike, te informacijskih i komunikacijskih znanosti.

DIREKTNI KORISNICI: učenici osnovne škole od 5.-8. razreda,OŠ Koprivnički Ivanec (Kunovec) u Koprivničko-križevačkoj županiji,ukupno 75 učenika, članovi udruge prijavitelja (mladi do i iznad 30 godina s teškoćama) ukupno 10, vijećnici Općine Koprivnički Ivanec, ukupno 11;

INDIREKTNI KORISNICI: opća populacija građana, obitelji direktnih korisnika, građani Koprivnice, otprilike 1000 osoba; učitelji i stručna služba OŠ Koprivnički Ivanec ukupno 30 osoba, zaposlenici ustanova koje skrbe direktno ili indirektno o djeci i osobama s invaliditetom mediji,volonteri na projektu,građani Koprivničko-križevačke županije otprilike 3000 osoba.

OSNOVNE AKTIVNOSTI: radionice (edukativne,kreativne,digitalna),edukacije i studijski posjet (uvid u primjer dobre osnovnoškolske poduzetničke prakse),simulirana sjednica, aktualni sat, izložbeni štandovi, info točka, e-vjesnik, radio emisije.

OČEKIVANI REZULTATI: korisnici će dobiti informacije o poboljšanju kvalitete života, unaprjeđenju životnih vještina, stvaralaštva i poduzetničkih vještina od kompetentnih stručnjaka. Steći će nova znanja i vještine, komunicirati na materinskom jeziku, vježbati javni nastup, razvijat će kompetencije i postupke za cjeloživotno obrazovanje, stjecati matematičke i tehnološke (digitalne) kompetencije, socijalne i građanske kompetencije, raditi u grupama i timovima, prepoznavat će vlastite sposobnosti, mogućnosti i postignuća. Sukladno razvoju građanskih vrijednosti i stavova, imat će osjećaj solidarnosti prema socijalno isključenima u školi, lokalnoj zajednici. Osvijestit će se vlastita inicijativnost i poduzetnost, povećati razina informiranosti i osviještenosti učenika i mladih sa i bez teškoća o  aktivnom građanstvu i potrebama osoba s invaliditetom.

VODITELJICA PROJEKTA: Renata Glavica                                                                                              

KOORDINATORICA PROJEKTA: Marija Mraz

                                                                                       

Priloženi dokumenti:
Aktivnosti.docx

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


ŠKOLSKA KUHINJA

Dokumenti škole

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju