preskoči na sadržaj
Vijesti

UPSHIFT radionice - Za budućnost mladih

Program ZABUM (za budućnost mladih), s uredom UNICEF-a iz Hrvatske i njihovim partnerima, organizator je programa UPSHIFT radionica, radionica namijenjenih mladima od 13-19 godina, tijekom kojih oni stječu znanja o tome kako riješiti neki problem u svojoj lokalnoj zajednici. 

Kao jedan od deset najboljih timova iz četiri županije: Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke i jedini tim OSNOVNOŠKOLACA iz naše županije, za sudjelovanje na radionicama je izabran tim naše Škole, koji je činilo pet učenika osmoga razreda (Jana Salajec, Ana-Marija De COnti, Barbara Koren, Tomislav Čevis i Vanja Šalamon). 

Što su naučili te kako im je bilo, pročitajte u nastavku.


1. dan online radionice UPSHIFT

UPSHIFT je trodnevna radionica gdje mladi od 13 do 19 g. rade na projektu koji bi pomogao njihovoj lokalnoj zajednici. Naravno, na projektu rade s mentorima koji im pomažu da lakše dođu do rješenja problema njihove lokalne zajednice. Naš mentor je bio Tomislav Tumpić. Prvi zadatak online radionice bio je odrediti koji je naš problem, uzroke  te posljedice problema. Problem koji smo  izabrali je bio: Nedovoljno razvijen turizam u Općini Koprivnički Ivanec. Zatim smo trebali smisliti naziv projekta koji bi riješio izabrani problem. Naziv našeg projekta bio je Bajkovita priča Općine Koprivnički Ivanec. Odabrali smo  dionike (osobe koje će nam pomoći u  projektu) te ciljanu skupinu (osobe za koje je projekt namijenjen). Na kraju prvog dana trebali smo  na kreativan način predstaviti sebe, naziv svojeg projekta i problema.

2. dan online radionice UPSHIFT

Drugi dan online radionice je započeo zanimljivo. Prvi zadatak koji smo dobili  je bilo pronalaženje rješenja našeg problema. U tome nam je naravno pomogao mentor. Glavno rješenje koje smo osmislili, bilo je postavljanje turističkih stanica u obliku ploča koje bi promovirale turistički potencijal naše općine. Uz to rješenje smislili smo i druga riješenja kao što je npr. otvaranje društvenih mreža koje bi također promovirale našu općinu. Smislili smo i turistički program za našu općinu, a za kraj dana upoznali smo mentore ostalih timova. (naš je bio najbolji :)

3. dan online radionice UPSHIFT

Treći dan online radionice UPSHIFT započeo je napeto. Uz mentorovu smo pomoć trebali smisliti kreativan način na koji ćemo tročlanom  predstaviti projekt na kojom smo radili dva dana na online radionici. Smislili smo prezentaciju i nacrt turističke ploče kojom će se predstaviti žiriju. Predstavljanje je prošlo odlično bez ikakvih poteškoća.

S napetošću smo čekali izvlačenje pet najboljih timova koji su prema procjeni žirija imali najbolja rješenja.

 Iako nismo osvojili nagradu od petnaest tisuća kuna naučili smo mnogo važnih i korisnih informacija koje će nam trebati dalje u životu. Pronašli smo mnogo novih prijatelja s kojima ćemo i dalje ostati u kontaktu.

tekst: Vanja Šalamon

fotografije ustupile: Ana-Marija De conti i Jana SalajecPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Renata Glavica   datum: 15. 12. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


ŠKOLSKA KUHINJA

Dokumenti škole

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju