preskoči na sadržaj
Povijest

Nakon dugogodišnjih nastojanja nekolicine mještana Općine Koprivnički Ivanec i županijske podrške, 28.12.2011. godine Grad Koprivnica na sjednici Gradskog vijeća donosi Odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Područnom školom Koprivnički Ivanec i Područnom školom Kunovec u sastavu Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica na temelju koje se prenose osnivačka prava s Grada Koprivnice na Koprivničko-križevačku županiju.

Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije 2012. godine donosi Odluku o osnivanju Osnovne škole Koprivnički Ivanec, a 2013. godine Škola se upisuje u sudski registar. Osnovna škola Koprivnički Ivanec započela je s radom 01. rujna 2014. godine. Do tog dana djelovala je u sastavu Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica, kao Područna škola Kunovec i Područna škola Koprivnički Ivanec.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec svojim školskim područjem obuhvaća naselja Općine Koprivnički Ivanec (Koprivnički Ivanec, Kunovec, Goričko, Botinovec i Pustakovec), a Školu pohađaju i učenici iz Kunovec Brega, kao i iz Koprivnice.

 U matičnoj školi u Kunovcu organizirana je nastava za učenike od 1. do 4. razreda s područja Kunovca, Goričkog, Botinovca te djelomično s područja Kunovec Brega, a nastavu od 5. do 8. razreda polaze učenici svih općinskih naselja te djelomično s područja Kunovec Brega.

Učenici od 1. do 4. razreda u PŠ Koprivnički Ivanec djeca su iz  Koprivničkog Ivanca, Pustakovca i grada Koprivnice.

Prometna povezanost između prigradskih naselja i škole je dobra. Ceste su asfaltirane, a za učenike je organiziran prijevoz autobusom temeljen na članku 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Školska zgrada u Kunovcu izgrađena je 1954. godine, a djelomično uređena 1996., 1997., 2004., 2005. i 2010. godine (priključak na mjesni vodovod, ugradnja centralnog grijanja, zamjena dijela stolarije), 2014. godine je  u potpunosti promijenjen pod u školskoj kuhinji i blagovaoni te je s novom opremom upotpunjen kuhinjski inventar, uređeni su prostori uprave škole (uredi tajništva, računovodstva, stručne službe i ravnatelja), a 2015. godine su brušeni i lakirani parketi u svim učionicama, svi su zidovi i stropovi dobili novo ruho, asfaltirano je parkiralište pored pomoćne dvorišne zgrade, u potpunosti je uređen sanitarni čvor na katu zgrade, uređen je okoliš Škole, učionice smo opremili s novom opremom.

2016. godine je djelomično promijenjena stolarija s južne i istočne strane Škole, soboslikarskim radovima su sanirani dotrajali zidovi, na zidove koji su bili jako vlažni postavljene su zidne obloge (knauf). Na samom ulazu u zgradu, postavljanjem tzv.“ljeplenke“ spriječeno je dugogodišnje prokišnjavanje, a na vanjskom igralištu su ocrtane linije za nogomet i košarku, kupljene su košarkaške table za koševe i postavljeni su obruči s mrežicama.

2017. godine smo uredili pročelje zgrade, promijenili smo vrata, štokove i sanitarnu galanteriju (miješalice za vodu, sifone i umivaonike) u dječjim sanitarnim čvorovima, zamijenili smo dotrajale žlijebove, saniran je dio krovišta iznad planirane prostorije za arhivu koji je prokišnjavao, dovršili smo izmjenu svog starog učioničkog namještaja, zbornica je dobila nove stolice (donacija), u hodnicima smo zamijenili stare ormare doniranima, na golovima na vanjskom igralištu su stavljene nove mreže (donacija).

Škola nema dvoranu za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Budući da nam se prošle šk. godine povećao broj razrednih odjela s 8 na 9, učionicu, koju smo koristili za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, prenamijenili smo za učionicu jednog od dva nova razreda, a nastava tjelesne i zdravstvene kulture se održava u učionicama za redovito održavanje nastave. Vjerujemo da će lokalna zajednica naći neko trajno rješenje.

Školska zgrada u Koprivničkom Ivancu sagrađena je 1987. godine za potrebe organizacije razredne nastave.  Jedna učionica iznajmljena je za potrebe dječjeg vrtića „Vrapčić“. Unutrašnjost školske zgrade obnovljena je 2006. godine (bojenje zidova, novi parketi, zamjena dijela stolarije). Godine 2007. dograđene su prostorije školske zgrade za potrebe dječjeg vrtića „Vrapčić“, a 2010. promijenjen je pokrov na južnoj strani krovišta.

2015. godine su promijenjeni štokovi na ulazima u razrede, djelomično smo opremili kuhinju s novim posudama, dok je 2016. godine uloženo u promjenu keramičkih pločica na ulazu u zgradu (potpuno su maknute stare, stavljena je nova podloga i gornji pokrov), postavili smo PVC ulazna vrata kao i PVC staklenu stijenu sa sjeverne strane zgrade (kod bočnog ulaza u Školu).

2017. godine obnovljeno je pročelje zgrade i promijenjeni su dotrajali žlijebovi, promijenili smo dotrajale fontane za vodu, zamijenili dotrajale miješalice i sifone za vodu u dječjim sanitarnim čvorovima, zbornica i učionice su dobile nove stolice za učitelje (donacija), obnovili smo ulaz u zgradu soboslikarskim radovima zidova i stolarije.

Ni jedna ni druga zgrada nemaju školsku dvoranu.

Uz školske zgrade nalaze se zelene površine na kojima učenici borave prije nastave i za vrijeme velikog odmora.  

Matična škola u Kunovcu ima zelenu površinu od 2500 m2. O uređenju ovog prostora brinu spremačica i domar. Ispred škole je mali park. Uz školu u Kunovcu asfaltna je površina na kojoj se nalazi igralište za nogomet. Na toj asfaltnoj površini od 3000 m2 predviđeno je i košarkaško igralište.

Područna škola Koprivnički Ivanec ima zelenu površinu od 1600 m2 koju uređuju spremačica i domar kako bi na njoj učenici boravili za vrijeme odmora, ali i za vrijeme TZK jer ova škola nema školsko igralište.

Uz zelene površine oko jedne i druge zgrade potrebno je postaviti više klupa i koševa za smeće. Kako bi prostor u Kunovcu bio još uredniji i sigurniji za naše učenike, treba ga ograditi.

Veliku podršku u realizaciji svega navedenog od 2014. godine imamo od Koprivničko-križevačke županije i Općine Koprivnički Ivanec.

TražilicaKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


ŠKOLSKA KUHINJA

Dokumenti škole

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju